Legislatie | DDD Iasi Google+
DDD Iasi

Legile adresate agentilor economici si persoanelor fizice:

LEGE Nr. 100 din 26 mai 1998 privind asistenta de sanatate publica, PUBLICATA IN : MONITORUL OFICIAL NR. 204 din 1 iunie 1998. CAP. 5, ART. 28.

Agentii economici si celelalte persoane juridice sunt obligate sa asigure fondurile si conditiile necesare pentru: aplicarea masurilor de igiena, dezinfectie, dezinsectie si deratizare periodica.

LEGE nr.344 din 31 mai 2002 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele legale de igiena si sanatate publica. Art. 11.

– Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 20.000.000 lei la 80.000.000 lei pentru neefectuarea periodica, conform normelor de igiena, a dezinsectiei si deratizarii .

Ordinul MS nr. 536/1997 care prevede efectuarea lucrarilor de dezinsectie ori de cate ori este nevoie, dar nu la intervale mai mari de 3 luni, iar deratizarea se va face la nevoie, dar nu la perioade mai mari de 6 luni, de preferat primavara si toamna.

LEGE nr.100 din 26 mai 1998 privind asistenta de sanatate publica EMITENT: PARLAMENTUL ROMANIEI aparuta in MONITORUL OFICIAL nr. 317 din 16 noiembrie 1994

ART.11
Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 2.000 lei la 8.000 lei

  • d) neefectuarea periodica, conform normelor de igiena, a dezinsectiei si deratizarii.

ART. 13
Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 400 lei la 2.000 lei:
m) neasigurarea, in sediul persoanelor juridice si in anexele aferente, a curateniei permanente, a efectuarii operatiunilor de mentinere a starii de curatenie, a operatiunilor de dezinfectie, dezinsectie si deratizare, dupa caz, precum si a indepartarii reziduurilor solide in conditiile stabilite prin normele de igiena in vigoare;

Norme de igiena la unitatile de folosinta publica:
Art. 52. - Curatarea, dezinfectia, dezinsectia, deratizarea, precolectarea si evacuarea deseurilor solide se vor face cu respectarea urmatoarelor conditii:

  • b) Dezinsectia periodica se va face la intervale prevazute in metodologii, dar nu mai mari de 3 luni, iar deratizarea periodica se va face la intervale de maximum 6 luni; intre operatiunile periodice, se vor aplica proceduri de dezinsectie si deratizare curente, de intretinere, in functie de prezenta vectorilor.

Preturile serviciilor DDD se stabilesc in functie de gradul de infestare, suprafata si periodicitatea efectuarii lucrarilor.